Меню
Меню
5 идеи за бързи и здравословни закуски за училище

07.04.2020 12:17:48

5 идеи за бързи и здравословни закуски за училище

Казват, че денят се познава по сутринта. А пък ние бихме добавили, че сутринта се познава по закуската. Затова подбрахме няколко практични идеи за вкусни и бързи за приготвяне закуски, с които можете да дадете енергичен старт на деня на ученика. Съчетахме традицията с експеримента, да ви е сладко! 
 
Сандвич с пълнозърнесто хлебче
Класика в жанра. Макар и много специалисти да отричат тестените продукти, ако белият хляб се замени с пълнозърнест земел, закуската може да бъде не само вкусна, но и полезна. Към тъничкото парченце шунка или филе, кашкавала или топеното сирене можете да добавите хапка свежест и цвят с резенчета червена и зелена чушка.

Зеленчукови пръчици с хумус
Единственият начин да накарате децата да ядат зеленчуци е да ги поднесете по правилния начин. За училище е подходящо да им приготвите зеленчукови пръчици - краставица, морков или чушка, нарязани на лентички. Може да ги овкусите с лимон, а придружени с малко хумус те стават още по-вкусни. Него може да приготвите у дома, като в блендер смесите нахут, сусамов тахан, лимонов сок и зехтин. Voilà!

Крем от авокадо
В авокадото има 18 незаменими аминокиселини, сред които и омега 3, витамини В комплекс, С, Е и К. Плодът е достатъчно засищащ, че да се превърне в неизменна част от закуската. Повечето деца обаче го намират за безвкусен, затова е добре да се приготви като крем с друг плод. Авокадото може най-лесно да се смеси с банан - в блендер или на ръка. Резултатът е вкусен и засищащ крем, даващ енергия за целия ден.

Сладки блокчета
Ако детето ви предпочита сладките неща, здравословните блокчета са вашият незаменим приятел. В зависимост от предпочитанията на малчуганите, можете да ги приготвите с различни ядки – бадеми, кашу, лешници, тиквени или слънчогледови семки, и със сушени плодове - кайсии, червени боровинки, стафиди или фурми. Начупете ядките на малки парченца, нарежете плодовете и объркайте всичко с няколко лъжици мед. Оставете сместа в хладилника през нощта, а сутринта я нарежете на малки блокчета.

Плодова салата
Плодовата салата е още една класическа закуска, която обаче може да засити малките ученици и да им даде нужните витамини за деня. В зависимост от сезона, изберете любимите им плодове, нарежете ги на кубчета и ги разбъркайте. Тук, както и при зеленчуците, правилното поднасяне е ключово за консумацията им. Развихрете въображението и направете плодови шишчета или пък кубчета Рубик от ябълка, диня и пъпеш.

Никога не знаем какво си купуват децата от училищната лафка, но едно е сигурно - изграждането на хранителни навици от най-ранна възраст стои в основата на един по-здравословен начин на живот.

Новини

Новини

5 идеи за бързи и здравословни закуски за училище

5 идеи за бързи и здравословни закуски за училище

Казват, че денят се познава по сутринта. А пък ние бихме добавили, че сутринта се познава по закуската. Затова подбрахме няколко практични идеи за вкусни и Казват, че денят се познава по сутринта. А пък ние бихме добавили, че сутринта се познава по закуската. Затова подбрахме няколко практични идеи за вкусни и 2020-04-07T12:18:18+03:00 5 идеи за бързи и здравословни закуски за училище

<p><em>Казват, че денят се познава по сутринта. А пък ние бихме добавили, че сутринта се познава по закуската. Затова подбрахме няколко практични идеи за вкусни и бързи за приготвяне закуски, с които можете да дадете енергичен старт на деня на ученика. Съчетахме традицията с експеримента, да ви е сладко!</em>&nbsp;<br />&nbsp;<br /><strong>Сандвич с пълнозърнесто хлебче</strong><br />Класика в жанра. Макар и много специалисти да отричат тестените продукти, ако белият хляб се замени с&nbsp;<a href="http://tmarket.bg/specialni-oferti/katalog/Buletin_39_2017"><u>пълнозърнест земел</u></a>, закуската може да бъде не само вкусна, но и полезна. Към тъничкото парченце шунка или филе, кашкавала или топеното сирене можете да добавите хапка свежест и цвят с резенчета червена и зелена чушка.</p> <p><strong>Зеленчукови пръчици с хумус</strong><br />Единственият начин да накарате децата да ядат зеленчуци е да ги поднесете по правилния начин. За училище е подходящо да им приготвите зеленчукови пръчици - краставица, морков или чушка, нарязани на лентички. Може да ги овкусите с лимон, а придружени с малко хумус те стават още по-вкусни. Него може да приготвите у дома, като в блендер смесите нахут, сусамов тахан, лимонов сок и зехтин. Voil&agrave;!</p> <p><strong>Крем от авокадо</strong><br />В авокадото има 18 незаменими аминокиселини, сред които и омега 3, витамини В комплекс, С, Е и К. Плодът е достатъчно засищащ, че да се превърне в неизменна част от закуската. Повечето деца обаче го намират за безвкусен, затова е добре да се приготви като крем с друг плод. Авокадото може най-лесно да се смеси с банан - в блендер или на ръка. Резултатът е вкусен и засищащ крем, даващ енергия за целия ден.<br /><br /><strong>Сладки блокчета</strong><br />Ако детето ви предпочита сладките неща, здравословните блокчета са вашият незаменим приятел. В зависимост от предпочитанията на малчуганите, можете да ги приготвите с различни ядки &ndash;&nbsp;<u><a href="http://tmarket.bg/specialni-oferti/katalog/Buletin_39_2017">бадеми</a></u>, кашу, лешници, тиквени или слънчогледови семки, и със сушени плодове - кайсии, червени боровинки, стафиди или фурми. Начупете ядките на малки парченца, нарежете плодовете и объркайте всичко с няколко лъжици мед. Оставете сместа в хладилника през нощта, а сутринта я нарежете на малки блокчета.<br /><br /><strong>Плодова салата</strong><br />Плодовата салата е още една класическа закуска, която обаче може да засити малките ученици и да им даде нужните витамини за деня. В зависимост от сезона, изберете любимите им плодове, нарежете ги на кубчета и ги разбъркайте. Тук, както и при зеленчуците, правилното поднасяне е ключово за консумацията им. Развихрете въображението и направете плодови шишчета или пък кубчета Рубик от ябълка, диня и пъпеш.<br /><br /><em>Никога не знаем какво си купуват децата от училищната лафка, но едно е сигурно - изграждането на хранителни навици от най-ранна възраст стои в основата на един по-здравословен начин на живот.</em></p>

Сравнение на продукти