НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- калмари – 1 кг.
- лимон – 1 бр.
- зехтин – 90 мл.
- масло – 70 гр.
- нарязан копър - 3 супени лъжици
- чесън - 1 глава
- лют червен пипер - ¼ ч.л
- смлян черен пипер - ½ ч.л
- сол – 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте зехтина и маслото в тиган, добавете ситно нарязания чесън и запържете за минута на умерен огън.
Почистете и нарежете калмарите на кръгчета. Измийте ги и подсушете с хартиена кърпа, за да се отстрани излишната вода. Добавете ги в тигана с чесъна и запържете на умерен огън за 1-2 минути. Калмарите не трябва да се преваряват или ще бъдат гумени.
Намалете котлона, добавете сока от лимон, солта, лютия червен пипер и черния пипер в тигана, поръсете с нарязания копър, изключете котлона и разбъркайте. Калмарите в чеснов сос са готови. Сервирайте ястието докато е топло.
КУПИ НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ