НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 кг пилешки гърди без кожа и кости, нарязани на парчета от 2 инча
- 2 супени лъжици зехтин, разделени
- 3 скилидки чесън, счукани
- 1 чаена лъжичка счукан люспи от червен пипер
- 2 чаени чаши неварен късозърнест бял ориз
- 1 щипка шафранови нишки
- 1 голям дафинов лист
- ½ връзка магданоз, нарязан
- 1 литър пилешки бульон
- 2 средни лимона, почистени от кората
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 среден испански лук, нарязан
- 1 средна червена чушка, едро нарязана
- 1 килограм скариди, обелени и без жилки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесете зехтин, червен пипер, риган, сол и черен пипер за марината в стъклена купа.
Започнете паелята: Добавете пилето, нарязано на кубчета и разбъркайте, докато се запържи . Покрийте и охладете, докато е необходимо.
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голям тиган или тиган за паеля на среден огън. Разбъркайте чесън и черен пипер на люспи, след това добавете ориза. Гответе и разбърквайте, докато оризът се покрие с масло, около 3 минути.
Добавете шафрана, дафиновия лист, магданоза, пилешкия бульон и лимоновата кора. Разбъркайте, докато се смесят добре и оставете да заври. Намалете топлината до средно ниска, покрийте и оставете да къкри за 20 минути.
Докато оризът се готви, загрейте зехтина в отделен тиган на среден огън. Разбъркайте маринованото пиле и гответе за 3 минути. Добавете лука и гответе, докато стане прозрачен, около 5 минути.
Добавете черен и скариди. Гответе и разбърквайте, докато скаридите станат ярко розови отвън и месото стане непрозрачно, около 2 минути.
Разпределете оризовата смес върху поднос за сервиране. Отгоре добавете сместа от месо и морски дарове.
КУПИ НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ