НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 патладжана
- 1 консерва домати (цели или на кубчета)
- 1 щипка захар
- 1 яйце
- 250 г сирене Моцарела“
- 150 г сирене „Пармезан“
- 10-15 листенца пресен босилек
- брашно
- сол
- олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Патладжаните се режат на кръгчета, поръсват се със сол и се оставят за десетина минути, да се отцедят от горчивия сок. След това ги изплакваме от излишната сол и ги подсушаваме и от двете страни с кухненска хартия. Овалват се в малко брашно и се пържат на умерен огън в тенджера, докато леко порозовеят.
Доматите от консервата се режат на ситно, добавя се малко захар. Заделяме 1/3 от сместа, а в останалата добавяме разбитото яйце.
Сглобяваме ястието, като най-отдолу слагаме доматен сос (с яйце), отгоре редим патладжани, нарязана моцарела и поръсваме с настърган пармезан. Следват босилек и доматен сос (без яйце). Повтаряме отново, до изчерпване на продуктите. Завършваме с доматен сос и поръсваме обилно с настърган пармезан.
Ястието се пече около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
КУПИ НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ