Меню
Меню

Мини Сандвичи с чедър и шунка

СЪСТАВКИ:
4 супени лъжици крема сирене
4 чаени лъжички горчица
6 филийки хляб
6 слайса сирене Чедър
8 резена шунка
Няколко листа от маруля

Начин на Приготвяне:

В купа смесете крема сиренето и горчицата до гладкост.

Поставете 3 филийки хляб върху работния плот. Намажете всяка с тънък слой от сместа от крема сирене (трябва да използвате около ½ от нея).

Сега вземете 2 резена чедър и ги поставете върху една филийка. Добавете 1 или 2 резена шунка и отгоре намажете с маруля. Покрийте с втора филийка хляб и отгоре отново със сирене, шунка, зелена салата и последната филийка хляб (намазената страна е обърната надолу). Натиснете леко надолу. Повторете същото с други 3 филийки.

Нарежете всеки сандвич наполовина. Забодете по 6 клечки за зъби във всяка половина и нарежете около тях. Забиването на клечките за зъби преди нарязване предпазва пълнежите от движение и улеснява нарязването на малките сандвичи.

Прехвърлете ги в тава за сервиране и се насладете!

Хапки с пушена сьомга

СЪСТАВКИ:

250 гр. крема сирене

1/2 чаша заквасена сметана

1/2 ч. л. чесън на прах

Кора от 1 лимон (голям)

1/2 ч. л. сол

1/4 чаша копър, нарязан

3 меки големи тортили (приблизително 23 см)

350 гр. резени пушена сьомга

Краве масло за намазване

Начин на Приготвяне:

Смесете съставките за намазване.

Намажете половината върху тортилата в квадратна форма.

Отгоре намажете с половината пушена сьомга.

Намажете тортилата с масло Поставете маслената страна надолу върху сьомгата.

Намажете останалото върху тортилата, отново в квадратна форма. Отгоре намажете с останалата сьомга. Трета обвивка с масло и поставете маслената страна надолу върху сьомгата.

Използвайте голям плосък предмет, като дъска за рязане, и натиснете леко надолу, за да изгладите повърхността и да компресирате всичко.

Покрийте с фолио и поставете в хладилник за 4 часа (до 48 часа), за да стегне пълнежът.

С помощта на назъбен нож отрежете ръбовете, за да направите квадрат.

Нарежете квадрата на 6 или 7 равни ленти, а след това всяка лента на квадрати. Сервирайте с клечки за зъби, резенчета лимон и допълнително копър за гарнитура.

Хапки с Рулца от раци

СЪСТАВКИ:

багета - 2 бр.
извара - 300 г
зехтин - 1 с.л.
червен лук - 1 глава
чесън - 1 скилидка
червен пипер - 2 щ.
сол - 2 щ.
рулца от раци - 5 бр.
краставици - 1 бр.
маруля - 3 листа, големи

Начин на Приготвяне:

Изварата, чесънът, зехтинът и подправките се смесват. Разбиват се до получаването на хомогенна смес.

Краставицата и лукът се почистват и се нарязват на колелца. Марулята се измива, отцежда се и се накъсва.

Багетите се режат на филии, а рулцата-на кубчета. Всяка от тях се намазва с извара.

Отгоре се подреждат парченца краставица, лук, маруля и рулце. Хапките се пронизват с клечки за зъби и се сервират.

Хапки с краставица

СЪСТАВКИ:

краставици - 1 бр.

шунка - 200 г

гъби - 200 г стерилизирани

кисели краставички - 2 бр.

яйца - 2 бр.

майонеза - 100 г

черен пипер

магданоз

копър

Начин на Приготвяне:

Яйцата се сваряват, обелват и нарязват на дребно. Добавят се нарязаните шунка, кисели краставички и гъби. 

Поръсва се с черен пипер и всичко се разбърква с майонезата. Краставицата се обелва и нарязва на кръгчета с дебелина 1 см. 

Върху всяко кръгче се слага купчинка от сместа. Поръсват се с накълцаните магданоз и копър.

Парти хапки с камембер и чоризо

СЪСТАВКИ:

1 франзела
250 г колбас (чоризо или луканков салам)
150 г сушени домати
200 г сирене камембер
Зехтин
Стръкчета свежа мента или джоджен

Начин на Приготвяне:

Нарежете франзелата на филийки. Намажете ги със зехтин. Запържете ги в нагорещен тиган без мазнина за около 3 минути от всяка страна. Нарежете камембера на филийки, както и избрания от вас колбас. Върху всяка филийка подредете резен сирене, резен колбас и един сушен домат. Прикрепете предястието с коктейлна виличка или клечка за зъби. Гарнирайте със стръкче мента или джоджен.


Сравнение на продукти