Мини Сандвичи с чедър и шунка
СЪСТАВКИ:
4 супени лъжици крема сирене
4 чаени лъжички горчица
6 филийки хляб
6 слайса сирене Чедър
8 резена шунка
Няколко листа от маруля
Начин на Приготвяне:
В купа смесете крема сиренето и горчицата до гладкост.
Поставете 3 филийки хляб върху работния плот. Намажете всяка с тънък слой от сместа от крема сирене (трябва да използвате около ½ от нея).
Сега вземете 2 резена чедър и ги поставете върху една филийка. Добавете 1 или 2 резена шунка и отгоре намажете с маруля. Покрийте с втора филийка хляб и отгоре отново със сирене, шунка, зелена салата и последната филийка хляб (намазената страна е обърната надолу). Натиснете леко надолу. Повторете същото с други 3 филийки.
Нарежете всеки сандвич наполовина. Забодете по 6 клечки за зъби във всяка половина и нарежете около тях. Забиването на клечките за зъби преди нарязване предпазва пълнежите от движение и улеснява нарязването на малките сандвичи.
Прехвърлете ги в тава за сервиране и се насладете!
Хапки с пушена сьомга
СЪСТАВКИ:
250 гр. крема сирене
1/2 чаша заквасена сметана
1/2 ч. л. чесън на прах
Кора от 1 лимон (голям)
1/2 ч. л. сол
1/4 чаша копър, нарязан
3 меки големи тортили (приблизително 23 см)
350 гр. резени пушена сьомга
Краве масло за намазване
Начин на Приготвяне:
Смесете съставките за намазване.
Намажете половината върху тортилата в квадратна форма.
Отгоре намажете с половината пушена сьомга.
Намажете тортилата с масло Поставете маслената страна надолу върху сьомгата.
Намажете останалото върху тортилата, отново в квадратна форма. Отгоре намажете с останалата сьомга. Трета обвивка с масло и поставете маслената страна надолу върху сьомгата.
Използвайте голям плосък предмет, като дъска за рязане, и натиснете леко надолу, за да изгладите повърхността и да компресирате всичко.
Покрийте с фолио и поставете в хладилник за 4 часа (до 48 часа), за да стегне пълнежът.
С помощта на назъбен нож отрежете ръбовете, за да направите квадрат.
Нарежете квадрата на 6 или 7 равни ленти, а след това всяка лента на квадрати. Сервирайте с клечки за зъби, резенчета лимон и допълнително копър за гарнитура.
Хапки с Рулца от раци
СЪСТАВКИ:
багета - 2 бр.
извара - 300 г
зехтин - 1 с.л.
червен лук - 1 глава
чесън - 1 скилидка
червен пипер - 2 щ.
сол - 2 щ.
рулца от раци - 5 бр.
краставици - 1 бр.
маруля - 3 листа, големи
Начин на Приготвяне:
Изварата, чесънът, зехтинът и подправките се смесват. Разбиват се до получаването на хомогенна смес.
Краставицата и лукът се почистват и се нарязват на колелца. Марулята се измива, отцежда се и се накъсва.
Багетите се режат на филии, а рулцата-на кубчета. Всяка от тях се намазва с извара.
Отгоре се подреждат парченца краставица, лук, маруля и рулце. Хапките се пронизват с клечки за зъби и се сервират.
Хапки с краставица
СЪСТАВКИ:
краставици - 1 бр.
шунка - 200 г
гъби - 200 г стерилизирани
кисели краставички - 2 бр.
яйца - 2 бр.
майонеза - 100 г
черен пипер
магданоз
копър
Начин на Приготвяне:
Яйцата се сваряват, обелват и нарязват на дребно. Добавят се нарязаните шунка, кисели краставички и гъби.
Поръсва се с черен пипер и всичко се разбърква с майонезата. Краставицата се обелва и нарязва на кръгчета с дебелина 1 см.
Върху всяко кръгче се слага купчинка от сместа. Поръсват се с накълцаните магданоз и копър.
Парти хапки с камембер и чоризо
СЪСТАВКИ:
1 франзела
250 г колбас (чоризо или луканков салам)
150 г сушени домати
200 г сирене камембер
Зехтин
Стръкчета свежа мента или джоджен
Начин на Приготвяне:
Нарежете франзелата на филийки. Намажете ги със зехтин. Запържете ги в нагорещен тиган без мазнина за около 3 минути от всяка страна. Нарежете камембера на филийки, както и избрания от вас колбас. Върху всяка филийка подредете резен сирене, резен колбас и един сушен домат. Прикрепете предястието с коктейлна виличка или клечка за зъби. Гарнирайте със стръкче мента или джоджен.