НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 125гр обикновено брашно
- 25г какао на прах
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 голямо яйце
- 60гр пудра захар
- 2 супени лъжици олио
- 100мл пълномаслено мляко
- 50 г шоколадов чипс (по избор)
- 100гр пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте фурната до 180C/160C на вентилатор. Застелете форма за мъфини с шест опаковки за мъфини. Пресейте брашното, какаото и бакпулвера в средна купа. Смесете заедно яйцето, захарта, олиото и млякото заедно в кана, след което постепенно изсипете към сухите съставки (добавете шоколадови стърготини сега, за да направите двойни шоколадови мъфини, ако желаете) и разбъркайте, докато се смесят.
Разпределете сместа с лъжица равномерно във формите за мъфини и печете 20-25 минути, докато шишът, поставен в средата, излезе чист. Извадете от фурната и оставете да изстине.
Междувременно постепенно смесете ½-1 супена лъжица вода в пудрата захар, докато получите рехава консистенция, която не е твърде течна. Поръсете глазурата върху мъфините, след като изстинат.
КУПИ НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ