Меню
Меню

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • 125гр обикновено брашно
  • 25г какао на прах
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 голямо яйце
  • 60гр пудра захар
  • 2 супени лъжици олио
  • 100мл пълномаслено мляко
  • 50 г шоколадов чипс (по избор)
  •  100гр пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте фурната до 180C/160C на вентилатор. Застелете форма за мъфини с шест опаковки за мъфини. Пресейте брашното, какаото и бакпулвера в средна купа. Смесете заедно яйцето, захарта, олиото и млякото заедно в кана, след което постепенно изсипете към сухите съставки (добавете шоколадови стърготини сега, за да направите двойни шоколадови мъфини, ако желаете) и разбъркайте, докато се смесят.

Разпределете сместа с лъжица равномерно във формите за мъфини и печете 20-25 минути, докато шишът, поставен в средата, излезе чист. Извадете от фурната и оставете да изстине.

Междувременно постепенно смесете ½-1 супена лъжица вода в пудрата захар, докато получите рехава консистенция, която не е твърде течна. Поръсете глазурата върху мъфините, след като изстинат.

КУПИ НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ

мъфини

Сравнение на продукти