-
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 стека от акула, изплакнати в студена вода и подсушени
- 4 скилидки чесън
- 1 среден лук, нарязан
- 1 лимон или лайм, нарязани на филийки
- 1 ч.ч. масло
- 1/4 чаена лъжичка майоран
- 1/4 чаена лъжичка подправки за морски дарове
- 1/8 чаена лъжичка мащерка
- сол на вкус
- прясно смлян черен пипер на вкус
- пресен магданоз, нарязан
- 1 щипка смлян риган
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтопете маслото в тенджера на слаб огън и добавете чесъна, лука и подправките. Отстранете от котлона и оставете да изстине (един час).
Поставете стековете в тава за печене и полейте рибата с билково масло. Гответе на 180 градуса в продължение на 15 минути или докато рибата се сготви. Рибата може да се начупи с вилица и да се сервира, гарнирана с магданоз и с резенчета лимон или лайм отстрани.