НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 кг. свински бут, без кост
- 2 ч.л. сол
- 1 с.л. розмарин, сушен
- 1 с.л. чесън на прах
- 2 с.л. зехтин
- 1 глава стар лук
- 250 гр. гъби
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. семена от копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте фурната на 220C.
Изплакнете свинския бут и подсушете с хартиена кърпа.
Ако бута е със сланина я наребраздете на ромбчета. Натрийте със солта, розмарина, чесъна и зехтина.
Нарежете лука и гъбите на дебели филийки и подредете на дъното на съда за печене. Върху тях поставете целите скилидки чесън и семената от копър.
Поставете свинското месо върху лука, гъбите, чесъна и семената от копър. Поставете във фурната.
Печете 40 минути на 220C, след това намалете фурната на 180C и печете още 1 час и 20 минути.
Извадете от фурната и нарежете на тънко за сервиране.
КУПИ НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ